Використання солярної плівки для композитного бассейну

Використання солярної плівки для композитного бассейну

В одному з минулих матеріалів ми розповідали про різновиди накриття для стекловолоконного басейну. Ця стаття буде присвячена найпопулярнішому і доступному серед них - солярний плівці.

Як відомо, композитні басейни для дачі потребують мінімального догляду за умови, що власник конструкції завчасно потурбувався про придбання накриття. Це ефективне рішення дозволяє зробити обслуговування чаші і очищення води максимально простим.

ЩО ТАКЕ СОЛЯРНА ПЛІВКА?

Солярна плівка вважається найбільш доступним і бюджетним варіантом. Накриття є щільна плівка з безліччю крихітних пухирців. Варто зазначити, що така плівка абсолютно безпечна: для її виготовлення використовується екологічно чисті матеріали, які не схильні до дії УФ-променів та речовин для догляду, які використовуються для чищення басейнуa з композитних матеріалів.

ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ СОЛЯРНОГО НАКРИТТЯ

На перший погляд може здатися, що плівка служить виключно для захисту чаші від попадання сміття. Насправді, вона виконує куди більше функцій:

  • Природний нагрів води. Гладка поверхня плівки відповідає за акумуляцію сонячної енергії в маленьких пляшечках, які "стикаються" з водою і віддають їй накопичене тепло. Як показує практика, плівка дозволяє підвищити температуру в басейні на 5-10 градусів.

  • Боротьба з випаровуванням води. Якщо ви тільки збираєтеся купити композитний басейн в Україні, приготуйтеся до того, що вам не вдасться уникнути постійного доливання води в чашу. Проте можна мінімізувати її випаровування за допомогою солярної плівки: завдяки накриття випаровування скорочується на 70-80%.

  • Економія на хімічних засобах. Незважаючи на те, що скловолоконний басейн не потребує настільки складного догляду, як, наприклад, бетонний, без хімічних засобів не обійтися. Оскільки реагенти випаровуються разом з водою, вони витрачаються дуже швидко. Однак, плівка вирішує як проблему з "втратою" води, так і дозволяє економити на хімічних засобах.

Що стосується експлуатаційних властивостей солярної плівки, то до них можна віднести:

  • Відсутність обмежень. Солярну плівку, на відміну від інших видів накриття, не потрібно "підганяти" по формі і по розмірах басейну. Вона є універсальним покриттям для будь-яких конструкцій.

  • Стійкість до прямих сонячних променів. Солярне покриття відмінно витримує ультрафіолетові промені, не деформується під їх впливом.

  • Запобігання перетирання плівки. Для того, щоб в ході експлуатації плівка не ушкодилася, виробники оснащують свою продукцію екстраміцними швами - це необхідно для запобігання перетирання плівки при згортанні.

  • Не вимагає спеціального догляду.

Одним словом, якщо вас цікавить установка композитних басейнів, не забудьте придбати солярне покриття - воно допоможе заощадити на воді, підігріві та реагентах, а також захистить від попадання в чашу листя та іншого сміття, що наноситься вітром.

НЕДОЛІКИ СОЛЯРНОЇ ПЛІВКИ

Солярна плівка відмінно справляється з безліччю завдань, проте якщо в басейн впаде людина або тварина, покриття провалиться під його вагою. Тому, якщо ви прагнете максимально убезпечити свій скловолоконний басейн, розгляньте інші, більш міцні і витривалі види накриття.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ СОЛЯРНЕ ПОКРИТТЯ?

Як було сказано вище, солярна плівка - саме бюджетне рішення з усіх, представлених на ринку. Вартість варіюється в залежності від товщини матеріалу. Так, існують плівки в діапазоні від 200 до 600 мікрон.

Якщо ви хочете купити композитний басейн в Україні і солярну плівку до нього, фахівці компанії Posh pools із задоволенням допоможуть вам розібратися у всіх нюансах, а також детально відповідять на всі питання.