Як підготувати воду у домашньому басейні

Як підготувати воду у домашньому басейні

Композитний басейн – найкраще місце для відпочинку спекотним літнім днем. Однак, перш ніж замовити його встановлення, варто ознайомитися з базовими рекомендаціями щодо догляду за чашею. Насамперед важливо звернути увагу на воду.

Вода в басейні може перетворитися на справжній розсадник бактерій та водоростей, якщо не забезпечити належного догляду за нею. Якою б гарною не була вода, без дотримання ряду правил використання вона швидко перетвориться на “болото”.

Звичайно, скловолоконний басейн у рази менше схильний до забруднення та утворення нальоту, ніж бетонний, але за відсутності фізичних та хімічних заходів обробки забруднення води та чаші неминуче. Крім цього, не забаряться і супутні проблеми: поява специфічного запаху, зміна кольору води і т.д.

Провівши низку заходів щодо підготовки води в басейні, ви можете бути впевнені в тому, що вона залишатиметься чистою та прозорою протягом тривалого часу.

ФІЛЬТРАЦІЯ ВОДИ

Якщо ви плануєте купити басейн з композитних матеріалів, вам знадобиться стаціонарний або фільтрувальний пристрій, що занурюється, для очищення води від всіляких домішок.


Занурюваний фільтр найчастіше застосовується в невеликих басейнах (до 20 кв м) - він встановлюється на борт, тоді як стаціонарний пристрій підходить для великих конструкцій (від 20 кв м) - він встановлюється на відстані до десяти метрів від басейну.

Фільтрування може виконуватися в режимі 24/7 або з заданою періодичністю. Наприклад, якщо йдеться про невеликий басейн для гідромасажу, фільтраційна система повинна працювати цілодобово, а ось для габаритних басейнів достатньо трьох очищень на добу.

ДЕЗИНФЕКЦІЯ ВОДИ

Жоден, навіть найкращий фільтр у скловолоконному басейні не зможе “подолати” несприятливу мікрофлору та бактерії. Це можна зробити лише за допомогою дезінфекції води. Для знезараження використовуються різні установки і хімічні гранули або таблетки.


Ці засоби повністю знищують всі мікроорганізми, що потрапили у воду ззовні. До речі, після їх використання концентрація вільного хлору не перевищує 0,3–0,5 мг/л, що повністю відповідає нормам, які застосовуються до питної води.

Незважаючи на те, що хлоровмісні препарати цілком безпечні і не викликають подразнення на шкірі та слизовій оболонці, у деяких людей може бути непереносимість хлорованої води. У цьому випадку рекомендується використовувати для дезінфекції води у композитному басейні активний кисень, озон або ультрафіолетове випромінювання.

Активний кисень

Активний кисень вважається одним з найбільш м'яких методів очищення води, оскільки він виключає ймовірність подразнення шкірних покривів, не змінює рівень pH, а також відмінно запобігає проблемі з водоростями. Однак, якщо ваш скловолоконний басейн забруднений досить сильно, лише активний кисень не допоможе - його потрібно поєднувати з іншими засобами.

Озон

Озон одночасно знезаражує воду, знебарвлює її, а також усуває сторонні запахи. Озон вважається більш ефективним засобом, ніж хлоровмісні препарати, оскільки він краще попереджає поширення вірусів, грибків, бактерій: реакція на забруднення настає майже в 15 разів швидше, ніж у хлору.

УФ-випромінювання

УФ-випромінювання визнано найефективнішою технологією очищення води без застосування реагентів. На основі технології, яка запускає процес фотохімічного окислення та знезараження, були розроблені спеціальні установки, які чудово справляються з підготовкою води для басейну.

Якщо ви не знаєте, який спосіб очищення води вибрати, ви можете отримати консультацію у менеджера компанії Posh pools, перш ніж купити у нас композитний басейн.

ПІДІГРІВ ВОДИ У БАССЕЙНІ

Вода у басейні підігрівається за допомогою електронагрівачів або теплообмінників. Останні є популярнішими для персональних басейнів, оскільки вони підключаються до системи опалення будинку, розташованого неподалік. Температура води у теплообміннику завжди дуже висока, оскільки її підігрів виконується за рахунок температури опалювальної системи. Чи не всі теплообмінники працюють в автоматичному режимі, підтримуючи необхідну температуру.

Електронагрівачі також мають великий попит серед тих, хто планує будівництво скловолоконного басейну в приватному будинку. Пристрій живиться від електромережі, тому його зазвичай купують для невеликих об'єктів. Якщо ви збираєтеся встановити великий басейн і хочете використовувати потужні електронагрівачі, велика ймовірність, що вам знадобиться додаткова мережа.

Як бачите, щоб досягти найбільшого ефекту під час підготовки води для басейну, найкращим рішенням стане використання збалансованого комплексу заходів, які запобігають одразу кільком проблемам. Якщо ви хочете купити басейн у Києві, Одесі, Харкові, Херсоні, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці та Львові, а також додаткове обладнання до нього, компанія Posh pools допоможе вам. Ми виконуємо доставку та монтування конструкцій по всій Україні — зв'яжіться з нашим менеджером, щоб отримати відповіді на запитання щодо замовлення та встановлення басейну.