Вибираємо накриття для композитних басейнів

Вибираємо накриття для композитних басейнів

Сьогодні купити басейн в Україні — не проблема, адже купелі зі скловолокна популярні як ніколи раніше. На ринку представлений величезний вибір форм та розмірів чаші, додаткове обладнання на будь-який смак та, звичайно ж, накриття для відкритих конструкцій.

ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ НАКРИТТЯ ДЛЯ БАССЕЙНУ

Незважаючи на те, що знайти композитні басейни в Україні найпростіше, далеко не всі компанії-продавці можуть підказати вам, яке накриття підійде для вашої купелі. Саме тому, якщо ви плануєте покупку штучного водоймища, спершу вивчіть види накриттів – розібравшись у них, ви зможете підібрати правильне рішення.

Завдання, які вирішує покриття для відкритого басейну:

  • Захист води від потрапляння сміття та листя. Якщо ви не бажаєте витрачати сили на щоденну боротьбу із забрудненнями, вам знадобиться накриття.

  • Збереження тепла. Накриття для басейну покликане акумулювати тепло, і передавати його воді, що також дозволяє заощадити на обігріві.

  • Запобігання випаровуванню води. Завдяки спеціальному накриттю можна мінімізувати випаровування води у басейні зі скловолокна.

  • Прискорення фільтрації води. Накриття допоможе скоротити споживання електроенергії, що використовується насосом, а також зменшити час фільтрації води майже вдвічі.

  • Підвищення безпеки. Міцне покриття - це гарантія того, що людина, яка впала в басейн, не опиниться у воді. Це особливо актуально, якщо купіль обладнана у будинку, де мешкають діти.

  • Підготовка до консервації басейну на зиму. Деякі накриття можна використовувати і в теплу пору року, і взимку, коли басейн закривається на зимівлю.

Як бачите, є безліч причин купити накриття для композитного басейну. Ціна у Києві, а також інших містах України залежатиме від обраного вами виду накриття.

ВИДИ НАКРИТТЯ ДЛЯ БАСЕЙНІВ

Накриття для купелі бувають декількох видів, розглянемо кожен із них докладніше.

Солярна плівка

Солярна плівка є поліетиленовою плівкою з безліччю повітряних бульбашок (камер). Переваги:

  • зменшення випаровування води до 85%;

  • підвищення температури води до 10 градусів;

  • запобігання потраплянню сміття у воду;

  • низька ціна.

Недоліки:

  • солярна плівка не виконує захисну функцію при падінні у воду навіть дитини, не кажучи вже про дорослих.


Солярна плівка застосовується виключно влітку. Тому, якщо ви плануєте купити композитний басейн і накриття, яке можна використовувати цілий рік, цей варіант вам точно не підійде.

Автоматичні ролети

Автоматичні ролети - це накриття, що складаються з валу, з'єднаного з ним двигуна (як варіант вбудованого двигуна) і ламелей. Має ті ж переваги, що і солярна плівка, а також ряд додаткових плюсів:

  • витримує навантаження у разі падіння дитини до басейну (до 5 кг на один квадратний метр);

  • простота використання за допомогою автоматичного намотувального пристрою.


Недостатков у данного вида накрытия нет, разве что цена — она ощутимо выше, чем у солярной пленки.

Розсувні павільйоні

Павільйон - найдорожчий вид накриття для чаші зі скловолокна. Такі павільйони оснащені розсувними секціями, що рухаються напрямними рейками. Головним перевагою цього рішення є можливість продовжити плавальний сезон.


Безумовно, вартість накриття буде чималою, проте завдяки йому можна суттєво знизити витрати електроенергії та хімічних засобів для догляду за водою.

Замовляючи скловолоконний басейн у Києві в компанії Posh pools, ви можете отримати консультацію щодо того, який тип накриття підійде саме для вашої купелі. Наші менеджери завжди раді допомогти вам корисною порадою!