Як підготувати басейн до зими

Як підготувати басейн до зими

Консервація відкритого басейну на зиму — обов'язковий захід, який у жодному разі не можна ігнорувати. Якщо не підготувати купіль до заморозків, є ризик, що до літа конструкція прийде в непридатність, і власникові доведеться вкластися або в дорогий ремонт, або заміну чаші та обладнання.

Тим, хто планує встановити басейн із композитних матеріалів на дачній ділянці або в заміському будинку, рекомендується заздалегідь підготуватися та дізнатися, як проводиться консервація. Дотримуючись простої інструкції, ви зможете захистити свій басейн від негативного впливу навколишнього середовища в зимовий період, а значить скловолоконна чаша, яка відрізняється високою міцністю та зносостійкістю, гарантовано прослужить кілька десятиліть.

КОЛИ ПРОВОДИТИ КОНСЕРВАЦІЮ БАСЕЙНУ НА ЗИМУ?

Одностайної думки про те, коли закривати конструкцію на зиму немає. Хтось вважає, що це потрібно робити відразу ж після закінчення купального сезону, інші вважають за краще почекати місяць-другий.

До речі, консервацію купелі можна довірити фахівцям компанії, де ви вирішили купити композитний басейн. В Україні заморозки починаються приблизно в середині жовтня, тому просто зв'яжіться з менеджером та погодьте зручну для вас дату.

Якщо ви вирішили виконати консервацію скловолоконного басейну самостійно, ознайомтеся з рекомендаціями Posh pools.

ГОТУЄМО БАСЕЙН ДО ЗИМИ: ОСНОВНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Вода в басейні зливається не повністю, а наполовину — завдяки цьому вода в міксері і форсунках, що подають, точно не замерзне при мінусовій температурі. Чому так важливо знизити рівень води в купелі, а не \"осушити\" її?

Композитна чаша досить легка (500-900 кг), тому, якщо спустити всю воду, замерзла земля або весняний паводок може створити підйомну силу і просто виштовхнути один із кутів конструкції на 5 см вгору. Результат: порушення горизонтальності встановлення скловолоконного басейну.

Якщо чаша заповнена на 50%, подібні неприємності виключені.

Таким чином, з водою залишається тільки донна форсунка і труба, що веде від неї до технічного приміщення, розташована нижче за рівень промерзання. Щодо техприміщення, то в ньому необхідно:

  • Цілком злити всю воду з усього обладнання.
  • Відкрити всі крани, крім одного – донного, він повинен бути закритим на весь період консервації басейну.

Далі потрібно утеплити композитний басейн. Ціна на покриття варіюється в залежності від матеріалу, розміру та виробника.

Зверніть увагу на те, що якщо ваша купіль оснащена спеціальним покриттям, яке використовується в теплий час для захисту від попадання сміття та листя, можливо, воно не підійде для зимівлі. По-перше, недостатньо міцне покриття може провалитися або порватись під товщею снігу. По-друге, літні покриття не призначені для експлуатації в мінусову температуру.

Спеціальний павільйон найкраще захистить скловолоконний басейн. У Києві та інших містах України ви можете замовити такий павільйон у компанії Posh pools. Ми виконуємо доставку та монтаж покриттів окремо, а також разом із басейнами з композитних матеріалів.

Звичайно, павільйон є не дешевим рішенням, тому замість нього можна вибрати покрівельний профнастил, що встановлюється з невеликим нахилом, яким стікатиме тала вода.

ВИСНОВОК

Консервування композитного басейну виконати не складно, проте, якщо ви не впевнені, що зможете зробити це самостійно, краще звернутися до фахівців, які зможуть гарантувати збереження обладнання та скловолоконної чаші після зими.