Який басейн вибрати – композитний чи бетонний?

Який басейн вибрати – композитний чи бетонний?

При виборі басейну необхідно детально розібратися в перевагах того чи іншого рішення. Насамперед, йдеться про матеріал конструкції. Раніше ми вже розповідали про різницю між композитною та поліпропіленовою чашею. Тепер розглянемо ключові відмінності скловолоконного та бетонного басейну.

МІЦНІСТЬ І ДОВГОВІЧНІСТЬ

Незважаючи на те, що довгі роки бетон вважався найбільш міцним та витривалим матеріалом, з появою композитних басейнів в Україні ситуація кардинально змінилася. Справа в тому, що бетонна чаша з часом може почати руйнуватися (цьому сприяють ультрафіолетові промені, перепади температури та хімія для догляду за конструкцією). Ремонт такого басейну обійдеться недешево, та й часу на ремонт піде чимало.

Що стосується скловолоконної купелі, то вона наділена значно вищими експлуатаційними характеристиками за рахунок особливостей матеріалу. Композит використовується для будови яхт та літаків, тому в довговічності басейнів, зроблених із нього, сумніватися не доводиться.

Таким чином, купити скловолоконний басейн означає купити конструкцію, яка прослужить кілька десятиліть і не втратить свого привабливого вигляду.

ВИБІР МІСЦЯ ДЛЯ ВСТАНОВЛЕННЯ І ШВИДКІСТЬ БУДІВНИЦТВА БАСЕЙНУ

Якщо ви хочете замовити композитний басейн, але у вас є сумніви щодо вибору місця встановлення, не переживайте - конструкція відмінно монтується практично на будь-якій ділянці (у тому числі на піщаному та глинистому ґрунті). Інакше справа з бетонною купелю — її можна звести не скрізь.


Швидкість установки – ще одне ключове питання. Якщо ви хочете замовити будівництво композитного басейну в Києві або іншому місті України, майте на увазі, що робота досвідчених фахівців триватиме менше двох тижнів. У той же час спорудження бетонної конструкції — завдання не з простих: створення проекту, влаштування котловану та підготовка бетонної основи, монтаж опалубки, армування котловану, бетонування, гідроізоляція та оздоблення займуть як мінімум два місяці. Для порівняння, встановлення скловолоконного басейну складається з значно меншої кількості кроків: розмітка та підготовка котловану, монтаж чаші та технологічного обладнання.

Компанія Posh pools пропонує вам не тільки великий вибір басейнів із композитних матеріалів, але й встановлення конструкції на вашій ділянці. Ми виконаємо доставку чаші в будь-яку точку України, а також здійснимо монтаж у найкоротший термін.

ДОГЛЯД ЗА БАСЕЙНОМ

Композитний басейн - справжня знахідка для тих, хто не хоче витрачати час та гроші на засоби для догляду за конструкцією. Ідеально гладка чаша без швів – гарантія того, що у басейні не з'являться водорості, а також грибки та бактерії. Будівництво композитного басейну так само дозволить заощадити на недешевих засобах для догляду - вам не потрібен багатий хімічний склад "арсенал" для підтримки чистоти.

Бетонний басейн - зовсім інша справа: якщо скловолоконну купіль можна упорядкувати за годину-дві, то на упорядкування бетонної поверхні піде цілий день.

ВИСНОВОК

Вибираючи, купити скловолоконний басейн або бетонний, зважте всі за і проти кожного рішення. Звичайно, у більшості випадків важливу роль відіграє вартість конструкції та установки: зверніть увагу на те, що монтаж скловолоконної чаші обійдеться в рази дешевше, ніж будівництво бетонної. До того ж ви завжди можете купити недорогий композитний басейн у компанії Posh pools — у каталозі на вас чекає великий вибір моделей та акційних пропозицій.