Переваги композитних басейнів перед поліпропіленовими

Переваги композитних басейнів перед поліпропіленовими

Сучасний ринок басейнів пропонує величезний вибір конструкцій на будь-який смак, тому вибрати басейн для дачі чи будинку буває справді складно.

Сьогодні популярні два види виробів: композитні (скловолоконні) та поліпропіленові. Обидві категорії відносяться до пластикових басейнів, але виробляються за різними технологіями.

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА КОМПОЗИТНОГО ТА ПОЛІПРОПІЛЕНОВОГО БАСЕЙНУ

Основа поліпропіленового басейну – пластик товщиною 5-10 мм, отриманий за допомогою полімеризації пропілену. Поліпропіленовим конструкціям приписують хорошу гідроізоляцію, стійкість до механічних пошкоджень, прямих сонячних променів і перепадів температури. Однак на практиці виріб не справляється з поставленими завданнями і досить швидко стає непридатним.


Поліпропілен, який насправді не вирізняється високою міцністю, не може гарантувати, що конструкція, в яку було вкладено чимало грошей, прослужить довгі роки.


Винятки становлять маленькі басейни, які встановлюються в закритих приміщеннях, в які не проникають сонячні промені.

Композит – зовсім інша справа. Особлива технологія виробництва дозволяє отримати матеріал, що відрізняється справді високими якісними характеристиками. Для порівняння: з поліпропілену роблять цебра та інші ємності для домашнього господарства, тоді як композит використовується для будівництва літаків, яхт та кораблів.

Основа скловолоконного басейну - композитний матеріал, який армується скловолокном. При виготовленні композиту використовуються добавки та включення, що дозволяють створити еластичний матеріал, який не схильний до корозії, а за міцністю практично не поступається сталі. Крім того, цільна чаша зі скловолокна без швів і стиків складається з декількох шарів і має низьку теплопровідність, тому вода в ній охолоджується повільніше.

Технологія виробництва істотно впливає на ціну: композитний басейн завжди коштуватиме дорожче через кращі показники міцності, надійності та безпеки.

КІЛЬКА ПРИЧИН КУПИТИ БАСЕЙН З КОМПОЗИТНИХ МАТЕРІАЛІВ, А НЕ ПОЛІПРОПИЛЕНОВИЙ

Безперечно, не можна сказати, що будівництво скловолоконного басейну є єдиним правильним рішенням для дачі або заміського будинку. Однак, якщо дозволяє бюджет, краще зробити вибір на користь конструкції з композиту, які за своїми характеристиками обходять поліпропіленові басейни.

Встановлення басейну

Установка композитного басейну займає менше часу, аніж будівництво поліпропіленового. Якщо ви хочете скоротити часові витрати на будівництво купелі, зверніть увагу на вироби зі скловолокна.


Поліпропіленовий басейн – це не лише зайві часові, а й фінансові витрати. Так, ви заощаджуєте на самій чаші, але точно не на вартості будівництва. Час та вартість підготовчих робіт для встановлення поліпропіленової та бетонної конструкції не відрізняються. Таким чином, ціна композитного басейну виявиться нижчою, ніж поліпропіленового.

Компанія Posh polls пропонує не тільки широкий вибір моделей різних габаритів, але й послуги з доставки та встановлення басейнів в Україні (Київ, Одеса, Харків, Херсон, Дніпро, Івано-Франківськ, Вінниця та Львів) на найвигідніших умовах.

Надійність конструкції

Композитний басейн, ціна якого виправдана вище поліпропіленового, більш стійкий до механічних пошкоджень, тріщин та протікань. Так, якщо виріб з поліпропілену виготовлено з повторно переробленого матеріалу (залишків пластику), при низькій температурі на конструкції можуть утворитися тріщини. Водночас скловолоконному басейну мороз не страшний – така особливість матеріалу.

Крім того, пряме сонячне проміння згубне для поліпропіленового басейну. Виріб не тільки швидко втрачає свій колір, а й поступово руйнується. З композитом таких проблем не буває: місця, які не заповнені водою, через роки залишаються такими ж, як у день встановлення.

Стійкість до пошкоджень та безпека

Рівень твердості скловолоконного басейну значно вищий за поліпропіленовий, а термін служби набагато довший. Простіше кажучи, на чаші з композиту практично неможливо залишити подряпини чи вм'ятини – матеріал неймовірно міцний.

Конструкція зі скловолокна абсолютно безпечна для людини: жодних гострих кутів та швів. На відміну від поліпропіленового аналога, композитний басейн відрізняється плавністю форм, а його поверхня практично не ковзає.

Поліпропілен є звичайним пластиком, який не здатний витримати високого навантаження. Особливо якщо йдеться про великий басейн, який активно експлуатується. Тому, якщо ви хочете, щоб басейн протримався більше кількох сезонів, відмовтеся від чаші з поліпропілену.

Універсальність конструкції

Нерідко будівництво басейну на дачі ускладнюється високими ґрунтовими водами. В цьому випадку про встановлення поліпропіленового басейну можна забути, тоді як композитний добре справляється з впливом води на зовнішню поверхню - ніяких поломок або пошкоджень не буде.

Хоча композитна чаша дуже міцна, виключати можливість пошкоджень не варто. Якщо на покритті з'явився скол або тріщина, ремонт можна виконати на місці, підібравши колір покриття і полірування.

Поліпропіленова чаша з часом втрачає властивість зварюваності, стає більш ламкою. Якщо з моменту встановлення басейну пройшло багато часу, усунути пошкодження буде непросто. По-перше, доведеться вирізати зіпсований фрагмент, замінивши його на нове, а по-друге, “латка” буде добре помітна через різницю в кольорі.

Висновок

Переваги будівництва композитного басейну очевидні: він легко та швидко встановлюється, має більший термін служби, стійкий до механічних пошкоджень, негативного впливу зовнішніх факторів, а також безпечніший у використанні.

Що стосується басейну з поліпропілену, незважаючи на обіцянки виробників, ви не отримаєте й десяту частину того, що вам обіцяють.

У компанії Posh pools ви знайдете кілька серій скловолоконних басейнів, ціна яких вас приємно здивує. Щоб отримати більше інформації про нашу продукцію, доставку та встановлення, зв'яжіться з менеджером або залиште заявку на сайті.