Гід з композитних басейнів. Частина 2

Гід з композитних басейнів. Частина 2

Минулої статті ми розповіли про те, що таке композитний басейн та його переваги. Тепер настав час відповісти на основні питання щодо встановлення скловолоконних чаш.

ЯК ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ КОМПОЗИТНИЙ БАСЕЙН?

Установка композитного басейну проходить в рази швидше, ніж будівництво конструкції з бетону і поліпропілену. Ще один плюс - підібрати місце для купелі зі скловолокна значно простіше, ніж для інших видів басейнів.

Монтаж басейну з композиту здійснюється за кілька етапів:

  • Підготовка котловану. Насамперед фахівці риють котлован — він повинен бути на 1.5 м ширший за обводи конструкції, і на 0,15 м глибший за чашу.

  • Роздільний шар. Як розділовий шар, що укладається між ґрунтом і чашею, використовується геотекстиль. Він розміщується по всій поверхні котловану, а на стиках робиться нахльост не менш ніж 25 см.

  • Ґрунтове відсипання. Для ґрунтової відсипки використовується щебінь фракції 5/20 або 20/40, відсипання виконується за допомогою маяків, рівновіддалених один від одного як мінімум на 1 м. Після цього щебінь щільно втрамбується і перевіряється на наявність гострих виступів.

  • Монтаж чаші. Встановлення композитних басейнів неможливе без спецтехніки. Тільки за допомогою крана чи маніпулятора можна монтувати чашу, не пошкодивши її.

  • Засипання стін. Після встановлення басейну виконується засипка бічних стін щебнем або піском. Спершу засипається лише ⅔ рівня – це потрібно для надійної фіксації конструкції – і наливається стільки ж води у чашу. Потім чаша поступово наповнюється водою і насипається "наповнювач", що залишився - важливо, щоб у процесі рівень води і щебню був приблизно однаковим.

Тепер, коли басейн вуличний композитний встановлено, виконуються пусконалагоджувальні роботи, після яких конструкція буде передана власнику будинку.

СКІЛЬКИ ЧАСУ ЗАЙМАЄ ВСТАНОВЛЕННЯ КОМПОЗИТНОГО БАСЕЙНУ?

Одне з найпопулярніших питань серед тих, хто має намір купити композитний басейн в Україні, стосується часу встановлення. Процес монтажу чаші та обладнання, описаний вище, триває до двох тижнів.

Для порівняння, бетонний та поліпропіленовий басейн будуються щонайменше вдвічі довше. Тому, якщо ви вирішили встановити басейн зі скловолокна, вам не доведеться чекати довго.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ВСТАНОВЛЕННЯ КОМПОЗИТНОГО БАСЕЙНУ?

Вибираючи композитний басейн під ключ, вартість самої конструкції та монтажу грає не останню роль. Posh pools пропонує своїм клієнтам найдоступніші ціни на композитні басейни та їх будівництво. Наприклад, монтаж моделі "Оазис" (7 м) коштуватиме $300.

Встановлення скловолоконної купелі обходиться набагато дешевше, ніж бетонних і поліпропіленових. Безумовно, сама чаша коштує недешево, але ціна монтажу вирівнює фінальну вартість. В результаті ви отримаєте першокласний басейн, який, на відміну від аналогів з інших матеріалів, прослужить кілька десятиліть.

ЯКІ ІСНУЮТЬ ОБМЕЖЕННЯ НА ВСТАНОВЛЕННЯ КОМПОЗИТНОГО БАСЕЙНУ?

До місця, де буде встановлена ​​конструкція, пред'являється зовсім небагато вимог. З ними рекомендується ознайомитися, перш ніж купити композитний басейн:

  • Переконайтеся, що територія для купелі більша за саму чашу: “зазор” повинен становити щонайменше 40 см від кожного з чотирьох бортів.

  • Виберіть ділянку без дерев, інакше коренева система може потягтися до води, що призведе до деформації чаші.

  • Перевірте, чи не проходять під землею, на якій буде встановлений басейн, різні комунікації на приклад електричного кабелю чи газопроводу.

Якщо ви не впевнені, чи підходить ваша ділянка для встановлення басейну з композитного матеріалу, ви можете звернутися за допомогою до професіоналів.

КОЛИ КРАЩЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ КОМПОЗИТНИЙ БАСЕЙН?

Якщо ви хочете відкрити купальний сезон у власному басейні, про його встановлення варто подбати завчасно. Так, монтаж можна запланувати на березень-квітень чи вересень-жовтень. При цьому важливо розуміти, що найпопулярніший час для встановлення купелі — весна. Саме в цю пору року виробники конструкцій завантажені максимально та забронювати будівництво басейну може бути проблематично.

ЧИ МОЖНА ВСТАНОВИТИ КОМПОЗИТНИЙ БАСЕЙН САМОСТІЙНО?

Незважаючи на простоту, ви можете зіткнутися з рядом труднощів, встановлюючи самостійно композитний басейн. Ціна, безумовно, буде меншою — ви заплатите тільки за конструкцію, проте в цьому випадку велика ймовірність виникнення проблем через недотримання технології будівництва.

Як ми вже писали вище, компанія Posh pools пропонує більш ніж доступну вартість встановлення скловолоконного басейну. Тому не варто ризикувати та економити на монтажі — довірте будівництво купелі справжнім професіоналам із 15-річним досвідом роботи.

ЯК ПРОХОДИТЬ ДОСТАВКА ЧАШІ КОМПОЗИТНОГО БАСЕЙНУ? ЧИ НЕ ТРАВМУЄТЬСЯ ВОНА?

Доставка чаші, особливо якщо вона велика, - кропіткий процес, який неможливий без спецтехніки та максимальної уваги до деталей. Компанія Posh pools має все необхідне обладнання для того, щоб виконати транспортування композитного басейну в будь-яку точку України. Ми вміємо знаходити рішення навіть у нестандартних ситуаціях. Наприклад, одного разу ми сплавляли 11-метровий басейн річкою. Подробиці у відео: