Трохи історії: як і коли з'явилися композитні басейни

Трохи історії: як і коли з'явилися композитні басейни

Сьогодні купити басейн із композитних матеріалів може кожен, адже коштує він відносно недорого, а вибір моделей та додаткового обладнання справді величезний. Нині скловолоконний басейн вважається оптимальним рішенням для будинку, хоча так було не завжди.


ІСТОРІЯ БУДІВНИЦТВА БАСЕЙНІВ В УКРАЇНІ

У нашій країні професійне будівництво приватних басейнів стало можливим зовсім недавно, лише 15-20 років тому. Порівняно із західними країнами, наш ринок басейнів для приватних будинків надто молодий. Так, за кордоном приватні "купелі" для плавання та відпочинку зводяться повсюдно протягом останніх 70-80 років.

За минулі роки як будматеріали для басейну використовувалися камінь, залізо, цегла, торкрет бетон, а також голий фарбований бетон і навіть деревина.

Незважаючи на сучасні тенденції, у наші дні басейни громадського призначення так і будуються з бетону, а для облицювання використовується мозаїка або плівка. Приватні будинки та дачі – зовсім інша справа, тут можна зустріти переважно скловолоконні басейни.

ЯК І КОЛИ З'ЯВИЛИСЯ КОМПОЗИТНІ БАСЕЙНИ

Басейни зі скловолоконних матеріалів, що відрізняються простотою монтажу та надійністю в експлуатації, з'явилися в США у 1958 році. Через п'ять років технологія стала такою затребуваною в західній Європі, що чи не в кожній країні можна було купити композитний басейн.

Чому скловолоконні басейни прийшли в Україну так пізно? Багато хто був за кордоном, бачили композитні чаші, але налагодити постачання не виходило через габарити та обсяг. Сьогодні ситуація кардинально змінилася – кожен охочий може встановити сучасний міцний басейн, який прослужить кілька десятиліть, не втративши первісного вигляду.

ПЕРЕВАГИ КОМПОЗИТНИХ БАСЕЙНІВ

Плюсів встановлення скловолоконних басейнів справді багато. Незважаючи на те, що ціна басейну з композитних матеріалів дещо вища, ніж у бетонного, у деяких європейських країнах із 15-20 приватних конструкцій лише одна з бетону – інші композитні.

5 причин купити скловолоконний басейн:

• Швидка та проста установка.

• Стійкість до високих навантажень (кілька тон води) та негативного впливу зовнішнього середовища.

• Термін експлуатації конструкції може досягати 30 років.

• Мінімальний догляд, стійкість до забруднення та механічних пошкоджень.

• Чудовий зовнішній вигляд, різноманітність форм та розмірів конструкції.

Компанія Posh pools спеціалізується на виробництві та встановленні композитних басейнів у Києві, Одесі, Харкові, Херсоні, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці та Львові. Замовляючи конструкцію у нас, ви отримуєте не лише найкращу якість та сервіс, а й вигідні ціни.