Користь плавання у басейні

Користь плавання у басейні

Композитні басейни під ключ - справжня знахідка для тих, хто піклується про своє здоров'я та розуміє, як важливо регулярно займатися плаванням. Розглянемо кілька причин, чому домашній басейн – це чудова інвестиція.

Зазначимо, що незважаючи на сприятливий вплив плавання на організм, перш ніж переходити до частих тренувань, проконсультуйтеся з лікарем - він попередить про можливі обмеження та надасть персональні рекомендації.

ПОДБАЙТЕ ПРО СВІЙ ХРЕБЕТ

При ходьбі хребетні диски знаходяться під постійним тиском маси тіла, що з часом призводить до погіршення кровообігу. Спектр захворювань, які можуть виникнути внаслідок, досить широкий, проте систематичне відвідування басейну дозволяє знизити ризик виникнення недуг спини.

Якщо будівництво композитного басейну великих габаритів неможливе, це не привід відмовлятися від домашньої купелі. Встановіть обладнання “Зустрічна течія”, що створює потужний потік води та імітує заплив на довгу дистанцію.

Під час плавання хребет отримує розвантаження, відбувається “самовитяжіння”, а також зникає тиск на внутрішні органи та суглоби. При цьому під час тренування зміцнюються м'язи спини та живота, що необхідно для підтримки здоров'я спини.

Особливо корисно відвідувати басейн людям, які не можуть похвалитися ідеальною поставою. Плавання (у комплексі з іншими заходами, пропонованими лікарем) допомагає подолати викривлення хребта, а також прищеплює почуття правильної постави.

ЗМІЦНЮЙТЕ ДИХАЛЬНУ СИСТЕМУ

Плавання допомагає тренувати дихальні м'язи, виробляти правильний ритм дихання за рахунок порятунку від автоматизму. Так, якщо у звичайному житті дихальний цикл складається з вдиху та видиху, то при запливі додається затримка дихання на вдиху та видиху. Крім того, що інтенсивніше людина пливе, то швидше її дихальний цикл. Внаслідок цього відбувається збільшення життєвої ємності легень та розвиваються дихальні м'язи.

Тренування дихальної системи можливе навіть у невеликому скловолоконному басейні. Занурення під воду та пірнання допоможе розробити дихальний апарат та навчитися переносити нестачу кисню (гіпоксію).

ПІДВИЩАЙТЕ ВИТЯЖНІСТЬ

При плаванні в басейні навантаження різні групи м'язів відбувається рівномірно з допомогою чергування напруги і розслаблення. Завдяки цьому тіло стає витривалішим і сильнішим.

Освоївши кілька технік плавання, можна “розподілити” навантаження на різні групи м'язів. Наприклад, щоб зміцнити нижні кінцівки, рекомендується плавати брасом.

ВДОСКОНАЛЮЙТЕ ТІЛО

Регулярне відвідування басейну допомагає позбутися зайвих кілограмів та целюліту, а також чудово підходить для підтримки форми. Плавання не тільки тренує м'язи (у ході тренування задіюється до 70% м'язів), але й покращує обмін речовин — без цього досить складно зробити своє тіло більш струнким та підтягнутим.

Відвідування басейну буде дійсно ефективним у тому випадку, якщо людина плаває правильно. Крім того, рекомендується тренуватися регулярно, а не час від часу. Тому багато власників заміських будинків прагнуть встановити композитний басейн, а не викроювати час для відвідування фітнес-клубу.

Тобто, плавання — один із найефективніших способів зняття втоми, нормалізації сну, підтримання хорошої фізичної форми та профілактики різноманітних захворювань.